Login    Forum    Search    FAQ

Board index » News and Updates




Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Autodraw
 Post Posted: Sat Aug 08, 2009 5:29 pm 
Offline

Joined: Thu Apr 02, 2009 4:33 pm
Posts: 50
bump


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Autodraw
 Post Posted: Sun Aug 09, 2009 4:29 am 
Offline

Joined: Mon Mar 02, 2009 11:00 am
Posts: 150
Is this a bug?
I have 2 mf domain and bilgrims first prototype and flame ent in my hand, the next card i draw is a dwarven hall, the card i draw after that is a vapor mahal. Although the dwarven hall allowed me to play the prototype any domain card would have done that and i was stuck without the domain to play another card in my hand.

_________________
ȁ̎̉̈̂̎͋̈́̍n͂͑̿ͥͣ́̓ġͤ͑ͯe͌̓̊ͩ͗̅l̽̓ͬͬͥ̊͗aͣ̔̃ͧ̓̾̾t͊̑̆hͤ͆̓̉̌ͣ̚e̋ͩ͒̈́ĭ̌̒̎ͧ̓̋ͪs̋ͤͧ̅̇̋̎ͫ̂̾ͨ̽̄ͫͯt͒͐̌ͭ̂̃ͪ̽ͣ͗̒ͣ


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Autodraw
 Post Posted: Sun Aug 09, 2009 5:22 pm 
Offline

Joined: Thu May 28, 2009 12:08 am
Posts: 173
I believe the description in the first post is out of date. My understanding of how autodraw works at the moment is that if you either have no domain giving card in your hand or no base on the board and no base in your hand, then you will draw the first playable card in your deck that can help satisfy whichever condition is being violated. It no longer preferentially feeds you one of the appropriate tech.

Where it *does* still feed you an appropriate card is in your opening hand. The autodraw for your hand seems to use the rule that if you draw a card that requires a domain for which you do not have a domain giving card, then the next card you draw will give that domain. This is why you almost always start with one domain card of each type if you have a two domain deck with a significant number of cards from each domain.


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Autodraw
 Post Posted: Mon Aug 10, 2009 1:48 pm 
Offline

Joined: Mon Mar 02, 2009 11:00 am
Posts: 150
Actually it does preferentially feed you the appropriate domain in most cases (try discarding a missing domain (when you have the other one) in a two color deck and you'll always redraw it), however my post above is one situation where the autodraw doesnt give the right domain. Another strange (buggy? )aspect of autodraw/vapor mahal is that its possible to draw a vapor mahal that died the previous turn however its still counted as giving elemental domain for the purposes of determining which domain card to draw into.

_________________
ȁ̎̉̈̂̎͋̈́̍n͂͑̿ͥͣ́̓ġͤ͑ͯe͌̓̊ͩ͗̅l̽̓ͬͬͥ̊͗aͣ̔̃ͧ̓̾̾t͊̑̆hͤ͆̓̉̌ͣ̚e̋ͩ͒̈́ĭ̌̒̎ͧ̓̋ͪs̋ͤͧ̅̇̋̎ͫ̂̾ͨ̽̄ͫͯt͒͐̌ͭ̂̃ͪ̽ͣ͗̒ͣ


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Autodraw
 Post Posted: Mon Aug 10, 2009 3:31 pm 
Offline

Joined: Thu May 28, 2009 12:08 am
Posts: 173
Hmm, maybe my belief about the second domain is based on the fact that I always use vapors for the second domain.


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Autodraw
 Post Posted: Mon Aug 10, 2009 4:28 pm 
Offline
The Dark Platypus
User avatar

Joined: Fri Jun 12, 2009 12:48 am
Posts: 950
Case one:

Let's say you have no buildings in play (your opponent just killed your last one). You have no domain cards in hand (because he killed the one you just put in play this turn). You have two cards requiring DL and one card requiring MF.

Will you draw a DL domain, an MF domain, or is it random?



Case two:
You have a DL domain in play and one DL domain in hand. You have 1 DL card and 1 MF card in hand. Will you draw an MF domain?

_________________
Altren wrote:
I agree with Keyser, and that's what I'm planning to implement actually.

|| The Rise of the DCC | Plasmatium Netherious | Tastes Like Chicken | The Astridian Conspiracy ||

Guild -> | Platypus Rising|


Top 
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Board index » News and Updates


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron